Kineski zid previsok za Srpkinje: Budite ponosne, devojke, srebro je vaše! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Avg.2016, 03:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski zid previsok za Srpkinje: Budite ponosne, devojke, srebro je vaše! (FOTO)

Bravo, devojke, sto puta bravo!

Srpske odbojkašice poražene su u finalu Olimpijskih igara od selekcije Kine rezultatom 1:3 (25:19, 17:25, 22:25, 23:25) i u zemlju se vraćaju sa srebrnim odličjem na grudima.

Uprkos porazu u meču za zlato protiv super raspoloženih Kineskinja, naše obojkašice zaslužuju naklon do poda za sve što su uradile u Riju, a tamo su postigle najveći uspeh u istoriji ženske odbojke!

Šteta za finale, jer, činilo se da "imamo" Kineskinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << posle relativno lako dobijenog prvog seta, međutim svako ko je tada pomislio da će biti jednostavno do kraja, grdno se prevario.

U naredna dva seta nastupio je kineski uragan koji je naše devojke potpuno izbacio iz ritma. Fenomenalne Azijatekinje, koje su u grupi Srpkinje porazile 3:0, odigrale su najbolji meč na Olimpijskim igrama. Gotovo bez greške u drugom i trećem setu. Pogađale su sve ili gotovo sve. Slale neodbranjive udace u naše polje, razbijale blokove koji je, objektivno, bio naše najslabije oružje danas.

Foto: Tanjug/Ap

Pokušao je selektor Terzić čestim izmenama da razmrda ekipu, da pronađe rešenje da zaustavi nalet protivnica, ali nije išlo...

U četvrtom setu, kao i u prethodna dva, Kineskinje su igrale kao u transu, ali su i naše tek tada počele da pokazuju zašto su u finalu. Servisima Stefane Veljković "istopile" su naše devojke minus od pet poena, potom je veza Brakočević, Buša proradila i donela egal u samoj završnici seta i ušlo se u neizvesnu završnicu.

Dva vezana poena "bombarderke" Tijane Bošković donela su nam 23:23, ali ispostavio se da je to bio poslednji trzaj Srpkinja.

Milena Rašić je napravila servis grešku, a potom su Kineskinje odličnim servisom zabeležile dirktan poen i slavlje sa velikim brojem njihovih navijača u hali moglo je da počne.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srebrna bajka - odbojkašice druge u Riju

Izvor: B92, 21.Avg.2016

Odbojkašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama posle preokreta Kine u finalu - 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23)...Srpske dame su prevazišle očekivanja u Riju, ali su se očigledno istrošile na fantastičnom putu ka borbi za zlato i nisu na pravi način uspele da se suprotstave...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.