Delfini pred veliko finale sa Hrvatima: Srce, duša, sve ostavljamo u bazen za olimpijsko zlato

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2016, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" pred veliko finale sa Hrvatima: Srce, duša, sve ostavljamo u bazen za olimpijsko zlato

Došao je i dan velikog finala u vaterpolu, na Olimpijskim igrama u Riju. Najdominantnija reprezentacija poslednjih nekoliko godina, evropski i svetski šampion udariće na olimpijskog šampiona iz Londona 2012. godine. Prštaće u bazenu. Ko će biti jači, bolji, srpski "delfini" ili hrvatske "barakude", znaćemo u subotu nešto pre ponoći (meč počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u 22.50).

U taboru naše reprezentacije svesni su uloga, fali još samo to olimopijsko zlato da se upotpuni četiri krune (EP, SP, Svetska liga i OI).

- Ništa to ne znači. Nismo igrali sa njima ovog leta i to mislim da nije dobro. Mnogo su dobili dovođenjem Španca Garsije. Naš adut je odbrana, odatle sve potiče. Protiv Španije i Italije je bila kako treba - kaže golman Branislav Mitrović

Filip Filipović je smiren, ali iz njegovih reči kuljaju emocije.

- Došli smo do kraja. Hoću da uživamo u velikom finalu protiv Hrvatske koja kako god igra, u bilo kojem sastavu dodje uvek se bori za zlato. Ovo je jedna utakmica, poslednja ovde i tako treba da joj priđemo. Ostavićemo srce, dušu šta god hocete i pokušaćemo da pobedimo.

Andrija Prlainović jke proradio kada je bilo najpotrebnije, u polufinalu sa "azurima".

- Hrvati imaju fantastične golmane, nekoliko vrsnih individualaca, bolji nego ikad posle Londona. To je Hrvatska danas. Ali imamo svoje adute. Finale je uvek otvoreno, neizvesno.Dopada mi se kako smo odigrali dve poslednje utakmice i to treba i da ponovimo pa i pojačamo.

Duško Pijetlović vodiće žestoke bitke sa snažnim bekovima "barakuda".

- Oni brane zlato, hoće da prekinu seriju poraza od nas. Mi hoćemo to zlato. Mečevi ranije se ne pamte, ovo je novi susret sa nikad većom težinom. Moje prvo finale. Medalja je već sjajnija, ali verujem da možemo da uradimo da bude najsjajnija.

Miloš Ćuk je oprezan:

- Još jedan korak. Nismo završili ono što smo hteli. Možmo da pobedimo Hratsku ali da damo sve od sebe.

Živko Gocić, kapiten kaže:

- Verovao sam u ovu ekipu i kada su mnogi tokom utakmica u grupi počeli da sumnjaju. Ovo su šampioni kako god se to završilo na kraju. Šta ima da se priča o finalu. Veliki rival, u odličnoj formi. Za pobedu ćemo morati da damo sve od sebe.

Stefan Mitrović kaže da su Hrvati puni samopouzdanja posle lake pobede nad Crnogorcima u polufinalu.

- Imaju samopouzdanje posle ubedljivog trijumfa protiv Crne Gore. Jaka ekipa, pa u finalu je. Oni su već to igrali manje više svi u Londonu. Mi smo sada prvi put tu i neka to bude zapamćeno.

Slobodan Nikić jedini ima srebro sa OI u Atini 2004. godine.

- Znam kako smo se osećali posle tog poraza. Medalja je medalja, ali verujem da ćemo se skupiti, odigrati najbolje što možemo i pobediti. Bila bi to kruna ove velike generacije.

* Kalkulanti Hrvati u finalu: "Barakude" razbile "ajkule"

* Šta kažu srpski vaterpolisti na cirkus Hrvata?

* Hrvatima bride obrazi: Kako da budeš najbolji ako bežiš od najboljih?

* Dobar naslov daleko se čuje: Kako su hrvatske kolege citirale VESTIONLINE
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI U RIJU: Svim srcem uz vaterpoliste, odbojkašice, košarkašice, veslače, ali i jednu damu…

Izvor: HotSport.rs, 20.Avg.2016

Veoma bogat dan je pred srpskim sportistima i navijačima na Olimpijskim igrama u Riju.. . Nema odmora. Pred srpskim sportistima je paklen dan, a pred navijačima je sedenje u fotelji i praćenje svih događaja, a njih će biti. Od naših sportista na borilište će prva Milica Mandića, naša tekvondiskinja...

Nastavak na HotSport.rs...

SRBIJA JE OLIMPIJSKI ŠAMPION!!!

Izvor: Mondo, 20.Avg.2016

Srbija je olimpijski šampion u vaterpolu!!! Prvo zlato za Srbiju, uz svetsko i evropsko zlato! Srbija pobedila Hrvatsku u finalu 11:7...UZELI SMO I TO OLIMPIJSKO ZLATO!!!..SLAVI SRBIJO, SLAVI ONE KOJI SU TI UVEK DONOSILI RADOST!..HVALA VAM, DELFINI!!!..VATERPOLISTI SU OKAČILI SRPSKU TROBOJKU NA GOL!...

Nastavak na Mondo...

Srbija je Olimpijski šampion u vaterpolu!

Izvor: Svet plus, 21.Avg.2016, 00:08

Srpska vaterpolo reprezentacija osvojila je zlato na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju pobedivši Hrvatsku rezultatom 11:7!..Vaterpolo reprezentacija Republike Srbije večeras je igrala meč protiv Hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama. Delfini su sasvim sigurni u sebe poveli na samom početku...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.