Davor Stefanek Nakon zlata vreme je za potomstvo

Izvor: medio.rs, 25.Avg.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davor Stefanek Nakon zlata vreme je za potomstvo

Šampion u rvanju prvi je osvojio medalju za Srbiju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Riju. Po povratku u rodnu Suboticu priređen mu je veličanstven doček koji je u njemu izazvao najdublje emocije, a koliko je bio trnovit njegov put do zvezda, ovaj sportski as otkriva u ekskluzivnom intervjuu.

Učešće na Olimpijskim igrama najvažnije je nadmetanje u životu svakog sportiste, a medalja ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << najvećih snova. Srpski olimpijac Davor

Štefanek (30) nedavno se iz Rija vratio sa najsjajnijim odličjem, zlatnom

medaljom u kategoriji rvanja grčko-rimskim stilom do 66 kilograma, što je ujedno prva medalja koju je neki rvač iz Srbije osvojio posle 32 godine.

Štefanek je ponikao iz sportske porodice, a talenat za rvanje nasledio je od oca Damira.Davorova nadljudska istrajnost vratila je osmeh na lice njegovim sugrađanima, koji se sa setom prisećaju davne prošlosti. Naime, prvu olimpijsku medalju u ovom sportu za SFRJ osvojio je davne 1984. godine, u Los Anđelesu, takođe Subotičanin Refik Memišević, koji je tada prigrlio srebrno odličje. Po povratku iz Rija, Davor u intervjuu za Story kaže da se u njegovom životu ništa nije promenilo, s obzirom na to da je samo nekoliko sati nakon sletanja na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu ponovo bio u sali i nastavio sa treningom.

Iako su postojale situacije kada je želeo da napusti rvanje, zahvaljujuci podršci koju je nesebično dobijao od porodice prevazilazio je sve probleme i sigurno išao putem koji ga je konačno doveo do olimpijskog zlata. Nakon velikog uspeha koji je ostvario u sportu, trofejni rvač planira zasnivanje porodice sa svojom dugogodišnjom devojkomDolores koja je bila uz njega u najlepšim, ali i najtežim trenucima.

Story: Sada kada su se utisci slegli nakon osvajanja zlatne medalje, da li ste svesni uspeha koji ste postigli?

- Tek sam sada svestan svega što sam uradio i uspeha koji sam postigao. Na parketu bio sam hladne glave, dok su ljudi oko mene zapadali u euforiju. Znao sam zbog čega sam došao i bio sam rešen da ostvarim cilj koji sam zacrtao.

INFORMER.RS
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.