Brazil želi 30 medalja na Igrama u Riju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil želi 30 medalja na Igrama u Riju

Brazil se nada da će na Olimpijskim igrama u Riju de Žaneiru 2016. godine osvojiti skoro dvostruko više medalja nego pre dve godine u Londonu, rekao je predstavnik Olimpijskog komiteta te zemlje Markus Vinicijus.

 

"Cilj Brazila je da osvoji između 27 i 30 medalja, što je mnogo više nego 17 medalja u Londonu", rekao je Vinicijus.

 

On je naveo da će Brazil potrošiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oko 600 miliona dolara za pripreme sportista za Igre.

 

Domaćini Olimpijskih igara obično osvoje više odličja nego na prethodnim Igrama. Tako je Velika Britanija, na primer, u Pekingu 2008. godine osvojila 47 medalja, dok su u Londonu sportisti te zemlje osvojili 65 medalja. Kina je osvojila 63 medalje u Atini 2004. godine, a četiri godine kasnije, kada je bila domaćin, osvojila je tačno 100 medalja.

 

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Brazil želi 30 medalja na Igrama u Riju

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 00:41

Brazil se nada da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojiti skoro dvostruko više medalja nego pre dve godine u Londonu, rekao je predstavnik Olimpijskog komiteta te zemlje Markus Vinicijus..."Cilj Brazila je da osvoji između 27 i 30 medalja, što je mnogo više nego 17 medalja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.