Amele Terzić prva u Rumuniji

Izvor: RTS, 24.Maj.2015, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amele Terzić prva u Rumuniji

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić pobedila je u disciplini 1.500 metara na Međunarodnom prvenstvu Rumunije u Piteštiju. Amela je ostvarila rezultat od četiri minuta, 10 sekundi i 18 stotinki, što je njeno najbolje vreme ove sezone.
Trener Rifat Zilkić rekao je da je Terzićeva trijumfovala u jakoj konkurenciji i da je spremna da ispuni normu za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine.

"Dobila je trku u svom prepoznatljivom stilu, pored svetski kvalitetnih takmičarki iz Rumunije. U ovom trenutku spremna je za mnogo bolji rezultat, pa verujem da uskoro može obezbediti učešće na Olimpijadi u Brazilu", rekao je Zilkić Radiju Sto plus.
Olimpijska norma na 1.500 metara iznosi 4:06 minuta, a lični rekord Terzićeve iz 2013. godine glasi 4:05,69 minuta.
Drugo mesto na takmičenju u Piteštiju osvojila je Rumunka Klaudija Mihaela Bobočea sa 4:14,77 minuta, dok je treća bila njena sunarodnica Joana Raluka Doaga sa 4:19,02.
Amela Terzić će 27. maja na mitingu u Salcburgu, u Austriji, nastupiti u trci na 3.000 metara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ATLETIKA: Terzićeva napada normu za Rio ove sezone

Izvor: HotSport.rs, 24.Maj.2015

Srpska atletičarka Amela Terzić danas je učestvovala na Medjunarodnom prvenstvu Rumunije u Piteštiju, gde je takmičila na 1500 metara.. Amela je prvu trku u ovoj sezoni istrčala pre dve nedelje na Mitingu “Madgar Szo” u Senti gde je trčala 4:13,89, a već danas se njen rezultat znatno promenio,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.