Zbornik radova o srpsko-hrvatskoj saradnji u politici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2010, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbornik radova o srpsko-hrvatskoj saradnji u politici

NOVI SAD -

Zbornik naučnih radova "Hrvatsko-srpska saradnja u politici u kulturi u 20. veku", u izdanju Centra za istoriju, demokratiju i pomirenje (CHDR) iz Novog Sada, biće predstavljen sutra u Institutu za savremenu istoriju u Beogradu.

Reč je o radovima koji su pisani za tradicionalni međunarodni naučni skup, koji se svake godine održava u Golubiću pored Obrovca, u Hrvatskoj.

Na promociji će govoriti predsednik parlamentarne grupe prijateljstva sa Hrvatskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Skupštini Srbije Janko Veselinović, direktor Instituta za savremenu politiku Momčilo Pavlović, kao i direktor CHDR-a, istoričar Darko Gavrilović.

Ove godine na skupu u Obrovcu učestvovali su i politički predstavnici Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije.

Između ostalih, u radu su učestvovali predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić, državni sekretar u Ministarstvu za dijasporu Srbije Miodrag Jakšić, gradonačelnik Obrovca Ante Župan.

Među naučnicima koji su učestvovali na skupu bili su Vjekoslav Perica sa Univerziteta u Rijeci, Mitja Velikonja sa Univerziteta u Ljubljani, Snježana Besermenji sa Univerziteta u Novom Sadu.

CHDR se bavi razvijanjem političkog i naučnog dijaloga i pomirenjem među narodima na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana kroz multidisciplinarne naučne projekte i saradnju sa političarima, u cilju približavanja država sa ovog prostora Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.