Zbog pogrešne dijagnoze proveo 43 godine u invalidskim kolicima

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pogrešne dijagnoze proveo 43 godine u invalidskim kolicima

Portugalac Rufino Borego proveo je 43 godine u invalidskim kolicima zbog pogrešne medicinske dijagnoze i konačno je naučio da hoda u svojim 50-im godinama, piše dnevnik "Žornal de notisijas".

List navodi da je Borego imao 13 godina kada mu je u bolnici u Lisabonu postavljena dijagnoza neizlečive mišićne distrofije.

On je nakon toga duže od četiri decenije koristio invalidska kolica da bi se kretao. Drugi neurolog je tek 2010. godine shvatio da Borego pati od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugog oboljenja koje slabi mišiće - mijastenije.

Ovo retko oboljenje može se lečiti uzimanjem lekova za astmu i godinu dana nakon nove dijagnoze Borego je mogao prvi put da stane na noge.

Borego sada ima 61 godinu, živi normalnim životom i ima samo dve psihoterapije godišnje.

On ističe da se ne ljuti na lekare bolnice koji su mu dali prvobitnu dijagnozu, jer je mijastenija bila skoro nepoznata medicinskoj profesiji šezdesetih godina prošlog veka.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čovek bio u kolicima 43 godine zbog pogrešne dijagnoze

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2016

Portugalac Rufino Borego proveo je 43 godine u invalidskim kolicima zbog pogrešne dijagnoze lekara, pre nego što je prohodao kada je otkrio svoju pravu bolest, preneo je tamošnji list Žornal de Notisijas...Lekari u Lisabonu otkrili su pre 43 godine da Borego boluje od neizlečive mišićne distrofije,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.