Žandarmi čuvaju pekare

Izvor: 24sata, 21.Okt.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmi čuvaju pekare

Pekari “Gozd” u Puškinovoj ulici juče ujutro je razbijen izlog, a sve je zabeležila sigurnosna kamera, pa je huligan odmah i priveden. Novosadska policija privela je i dvojicu maloletnika koji su razbili izlog na pekari “Evropa”. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je policija privela još 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca.

STRAŽA - Od prošlog vikenda po dva policajca ili žandarma angažovana su na >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << čuvanju svih pekara koje su u vlasništvu Albanaca ili muslimana u gradu. Oni stoje u blizini lokala sve dok se pekara na zatvori, a posle zatvaranja se premeštaju na sam ulaz i čuvaju je do šest ujutro. Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je insistirao od policije da obezbede građanima sigurnost i bezbednost.

- Ne ulazim u to kako će se organizovati, ali sam tražio da rade svoj posao jer niko ne može biti jači od države. Ne mogu dvojica ili trojica ili njih desetorica da terorišu grad od 400.000 stanovnika. To neću da prihvatim – rekao je Vučević.

Neredi su počeli u noći između srede i četvrtka, a do sada su demolirane pekare „As pek“, „Vojvođanka“ i „Evropa“, ćevabdžinica „Baš ćevap“ i poslastičarnica „Telep“.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Oštećeno 23 lokala u Beogradu i Vojvodini

Izvor: Mondo, 21.Okt.2014

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija razrešiti svaki pojedinačni slučaj napada na objekte u vlasništvu Albanaca u Srbiji. Do sada na razgovorima u policiji bila 91 osoba...Foto: Tanjug, Jaroslav Pap..Stefanović je na sednici skupstinskog Odbora za odbranu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.