Yahoo prestaje da postoji

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo prestaje da postoji

Kompanija nakon niza skandala i poslovnih neuspeha menja ime, a napušta je i direktorka Marisa Mejer.

Direktorka internet giganta Yahoo-a, koju su svojevremeno u tu kompaniju uz enormnu pompu dovukli iz konkurentskog Google-a, nakon četiri i po godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvom je stanju Yahoo svedoči i to da će nakon njenog odlaska firma prestati da postoji pod tim imenom.

To je potvrđeno kasno sinoć u izveštaju kompanije američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona. Osim Mejer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo-a Dejvid Filo kao i još četiri druga člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verizona bude okončano, trebalo bi da bude Altaba.

Čim je Mejer došla u Yahoo u maju 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internetski div malo živnuo. Firma je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, kao što je produkcija video sadržaja, za šta su angažovana i neka poznata imena, ali na kraju malo toga se pokazalo plodonosnim, a poslednji meseci obeleženi su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo-ove sisteme e-maila, koji su ocenjeni najvećim u istoriji interneta.

Verizon, koji je pre nekog vremena naumio da preuzme kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih dešavanja traži način da radikalno snizi cenu kupovine.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

JAHU JE PROŠLOST Nakon niza skandala i poslovnih neuspeha kompanija menja ime

Izvor: Blic, 10.Jan.2017

Direktorka internetskog giganta Jahu Marisa Mejer, koju su svojevrsnu veliku pompu doveli u tu kompaniju iz konkurentskog Gugla, nakon četiri i po godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvo ju je stanje dovela svedoči podatak da će Jahu nakon njenog odlaska prestati da postoji pod...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.