Vojvođanski klub podržava nezavisnost Škotske

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2014, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski klub podržava nezavisnost Škotske

Predsednica Vojvođanskog kluba, Branislava Kostić, uputila je pismo podrške Aleksu Salmondu, predvodniku kampanje "Yes" za nezavisnu Škotsku.

Ona je u pismu navela da je Vojvođanski klub ponosan na njih jer se "kampanja za nezavisnu Škotsku odvija na civilizovan i demokratski način, uz isticanje suštinskih vrednosti".

Kako navodi Kostićeva, to je dokaz u kom pravcu će u budućnosti ići nezavisna Škotska. Dodaje da se nada da će referendum uspeti, kao i "ekonomski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kulturni i svaki drugi prosperitet nakon referenduma".

"Mi verujemo u Vas! Vašu pobedu proslavićemo u glavnom gradu Vojvodine - Novom Sadu, uz nadu da će Vojvodina jednog dana dobiti status republike u federalnoj Srbiji, za šta se zalažemo već decenijama", zavrašava Kostićeva pismo Salmondu.

Referendum za nezavisnost Škotske se održava sutra.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vojovđanski klub za nezavisnost Škotske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2014

Vojvođanski klub uputio je danas pismo podrške građanima Škotske, uoči sutrašnjeg referenduma. Pismo je upućeno premijeru Škotske Aleksu Salmondu, koji je na čelu pokreta "Yes" za nezavisnu Škotsku..."Ponosni smo na Vas, jer se Vaša kampanja za nezavisnu Škotsku odvija na civilizovan i demokratski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.