Vojvodina prokockala pobedu protiv Dinama

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina prokockala pobedu protiv Dinama

U prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, večeras su na Karađorđu pred oko 8.000 gledalaca Vojvodina i Dinamo iz Minska odigrali 1:1.

Vojvodina je povela golom Babića u 29. minutu, a izjednačio je Bikov u 82. minutu susreta.

Vojvodina je bila bolja, od samog starta igrala je ofanzivno, ali nije uspevala da češće dođe u konkretnije prilike za postizanje gola. S druge strane, Dinamo nije pokazao da je tako opasan protivnik kako je najavljivano, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je prava šteta za tim Nenada Lalatovića što je dopustio gostima da bez ijedne konkretne šanse dođu do izjednačenja pred kraj susreta.

Revanš je sledećeg četvrtka u Minsku.

TOK MEČA:

Do kraja utakmice crveno-beli su pokušali udarcima iz daljine i ubačajima u šesnaesterac, ali su gosti odoleli.

GOOOOL Dinamo dolazi do izjednačenja u 82. minutu pogotkom Bikova posle prve ozbiljnije prilike. Nakon loše reakcije Puškarića i posle centaršuta sa desne strane, on je volejom zahvatio loptu sa desetak metara, a Kordić je bio nemoćan.

Ponovo Vojvodina preti, Babić pokušava sa trideset metara posle dobre polukontre. U 75. minutu odličan pokušaj i Rotkovića sa ivice šesnaesterca, ali je za malo bio neprecizan.

67. minut, odličan šut Babića sa dvadeset metara nakon asistencije Trujića, ali golman Injatovič brani. Odmah potom pokušava i Paločević sa veće udaljenosti, ali je neprecizan.

Vojvodina u dobroj prilici u 60. minutu, nakon solo prodora i centaršuta Malbašica, Trujić nije uspeo da dobro zahvati loptu. Već u sledećem napadu, posle kornera koji je izveo Babić, Puškarić petom šutira, ali lopta odlazi tik pored stative.

Prvi je zapretio Dinamo u 55. minutu, Miletić je pogrešio, dosta se dvoumio, Žukouski se dokopao lopte u petercu, ali je Kordić dobro reagovao.

Počelo je drugo poluvreme...

Poluvreme je završeno, ofanzivna igra Vojvodine se isplatila iako nije imala puno pravih prilika za gol. S druge strane, gosti su povremeno pretili odličnim polukontrama, ali je odbrana domaćih uspevala da otkloni opasnost.

Poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, na minut do sudijskog zvižduka. Posle kornera, Puškarić pokušava glavom, lopta dolazi do Babića na drugoj  koji trese mrežu, ali sudija poništava gol zbog ofsajda.

U 40. minutu Habovda šutira sa 40-ak metara, golman domaćih je procenio da ide lopta u gol aut, ali je ona zakačila gornji deo prečke.

GOOOOL Vojvodina je povela golom Siniše Babića u 29. minutu nakon sjajne asistencije Paločevića i odlične reakcije Trujića. Pogodak je došao u najboljem trenutku za domaće, jer su pali u igri, dok su igrači Dinama sve češće atakovali ka golu Babića.

Žoukoski je u 19. minutu odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je Kordić izbacio loptu u korner. Gosti su počeli da prete, opasni su u kontrama.

Prvih 17. minuta bez ozbiljnije prilike na meču. Opao je tempo, Vojvodina ima inicijativu, dok beloruski tim još nije zapretio Kordiću.

Vojvodina je krenula vrlo agresivno, u prvih pet minuta igra se na polovini gostiju, crveno-beli ofanzivni i opasni po bokovima, ali bez konkretne završnice.

Meč je počeo...

Uslovi za igru su odlični, temperatura je 24 C.

Prisutno je oko 8.000 gledalaca

Sastavi

Vojvodina: Kordić, Kovačević, Antić, Miletić, Puškarić, Maksimović, Meleg, Paločević, Malbašić, Babić, Trujić

Dinamo: Injatovič, Astrau, Bikov, Žukouski, Niok, Abdusalam, Habovda, Kanstavi, Koritko, Sviarčinski, Rotković.

Sudija: Oliver Drahta (Austrija)

Vojvodina je u prva dva kola imala prilično lake rivale, na startu kvalifikacija savladala je kotorski Bokelj (1:1, 5:0), a potom i velški Konah’si ki (1:0, 2:1). Dinamo takođe nija imao ozbiljnije prepreke, najpre je u dva meča dobio Spartaks (2:0, 2:1), a potom i St. Patrik (1:1, 1:0).

Novosađani su u dva navrata bili nadomak grupne faze Lige Evrope, prošle godine su u plej-ofu izgubili od Viktorije iz Plzena, a dve godine ranije eliminisao ih je moldavski Šerif. S druge strane, tim iz Minska je pre dve godine uspeo da prođe u Ligu Evrope, a u šest mečeva u grupi osvojili su četiri boda.

Vojvodina je inače jedini predstavnik Srbije koji je prošao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su prethodno eliminisani Partizan i Čukarički.

Autor: S. Krajnović/foto: D. Perišić

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO: Vojvodina prokockala pobedu protiv Dinama

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2016

U prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, večeras su na Karađorđu pred oko 8.000 gledalaca Vojvodina i Dinamo iz Minska odigrali 1:1...Vojvodina je povela golom Babića u 29. minutu, a izjednačio je Budnik u 82. minutu susreta...Vojvodina je bila bolja, od samog starta igrala je ofanzivno,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.