Vojvodina po četvrti put uzastopno prvak države

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina po četvrti put uzastopno prvak države

Rukometaši Vojvodine su po četvrti put zaredom postali šampioni Srbije, a peti put u istoriji kluba.

Oni su na gostovanju u Beogradu savladali Crvenu zvezdu sa 25:19 (11:10) u poslednjem kolu plej ofa Superlige i prvenstvo završili na prvom mestu.

Vojvodina je vodila tokom čitave utakmice i zasluženo slavila. Ekipa Boška Rudića je znala da nema prava na kiks, pa je tako i pristupila meču, igrala od prvog minuta mirno, strpljivo i skoncentrisano.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvom delu je u nekoliko navrata imala tri do četiri gola viška, ali su domaći igrači uspevali da se vrate u meč i na kraju na odmor odu samo sa golom zaostatka. Ipak, gosti u nastavku brzo dolaze do 16:11 i tu prednost uspešno su zadržali do samog kraja kada je usledilo pobedničko slavlje na terenu i na tribinama u Šumicama.

Novosađani na kraju imaju 17 bodova, ali i bolji međusobni skor u duelima sa Metaloplastikom koja trenutno ima dva boda manje, pa čak i ako sutra Šapčani pobede Partizan i bodovno se izjednače sa crveno-belima nema više dileme oko naslova najboljeg. Titula je Novosađanima došla nakon deset meseci takmičarskog ciklusa i više od 40 odigranih utakmica u Ligi šampiona, Seha ligi, Kupu Srbije i Superligi.

Novosađani su ujedno izborili direktan plasman u Ligu šampiona, po drugi put uzastopno, pa će publika na Spensu ove jeseni ponovo moći da gleda najbolje evropske rukometne timove. Ujedno će uz Metaloplastiku biti srpski predstavnici u Seha ligi.

Za kraj sezone ostao je završni turnir finala kupa koji se igra 2. i 3. juna u Šapcu, a parovi polufinala su Vojvodina - Spartak, odnosno Metaloplastika - Partizan.

Autor: 021.rs/foto: Filip Bakić

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.