Voće koje ubrzava metabolizam i mršavljenje

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voće koje ubrzava metabolizam i mršavljenje

Neko voće sadrži visok nivo prirodnog šećera, a postoji i ono koje, kada se konzumira u određenim količinama, podstiče mršavljenje.

Avokado je bogat zdravim masnoćama, koje pospešuju metabolizam i proizvodnju testosterona. Ovaj hormon zaslužan je za gubljenje kilograma kako kod muškaraca, tako i kod žena. Kada osetite potrebu za prepodnevnom užinom, uvek birajte voće koje je bogato vlaknima.

Kruške i jabuke sadrže visok nivo vlakana i ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pojedete samo jedno od ovog ukusnog voća, to će vam pomoći da zadovoljite glad. Visok nivo antioksidansa u borovnicama može vam pomoći da se rešite toksina koji talože kilograme.

Banane su pune rastvorljivih vlakana koja stvaraju osećaj sitosti. Uživajte u banani tokom doručka, smanjićete struk i podići imunitet.

Ako jedete kokos, brzo ćete postati siti i nećete osećati potrebu za hranom. Limun je odličan za detoksikaciju jetre. Popijte limunadu svako jutro pre doručka kako biste regulisati nivo masnoće koji ulaze u vaš organizam.

Grejpfrut je odličan protiv osećaja gladi i ima vrlo malo kalorija. Ako jedete narandže, smanjićete broj kalorija koje ste uneli tokom dana i održati telo hidriranim.

Breskve su idealno voće za niskokaloričnu dijetu. One su izvor antioksidansa i pomažu u uklanjanju toksina iz tela. Nar je savršen ako želite potpuno očistiti organizam od toksina. Takođe, smanjuje apetit.

Važno je znati da je suvo voće, koje se kombinuje sa svežim, efikasno u sagorevanju masnoća i redukovanju holesterola.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.