Velika Povorka tišine za očuvanje parkića kod Muzeja Vojvodine

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Povorka tišine za očuvanje parkića kod Muzeja Vojvodine

U okviru borbe za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine, udruženje "Dva minuta tišine" organizuje "veliku povorku tišine", kako bi još jednom ukazali da ova novosadska zelena površina treba da bude sačuvana.

Organizatori ove akcije pozivaju sve Novosađane, koji žele da sačuvaju parkić koji se nalazi između Muzeja Vojvodine, Muzeja savremene likovne umetnosti i Arhiva Vojvodine, da im se pridruže u velikoj povorci tišine.

Povorka će se održati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u nedelju, 2. avgusta sa početkom u 18 časova. Okupljanje je na Trgu slobode, Trga slobode, a potom će povorka krenuti ka parkiću, noseći u rukama poruke odbrane te zelene površine i poruke predloga gradskim vlastima šta bi sve mogli da naprave na toj zelenoj lokaciji i pri tom je sačuvaju.

"Kako nam se u gradu rapidno smanjuju zelene površine, vreme je da kažemo "dosta!" toj i takvoj "betonskoj" politici. Vreme je da gradski oci počnu da slušaju svoje građane, jer i naš glas treba da se poštuje. Ali prvo neka čuju našu gromoglasnu tišinu, kojom govorimo "Parkić DA, garaža NE!"", poručuju organizatori.

Na samoj lokaciji moći će da se potpiše peticija građana protiv izgradnje garaže.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.