VIDEO: Dva lovca presrela putnički avion iznad Mađarske

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Dva lovca presrela putnički avion iznad Mađarske

Dva mađarska lovca presrela su putnički avion "Britiš ervejza" nakon što je privremeno izgubljen kontakt sa kontrolom leta, a ceo događaj snimila je putnica.

- U jednom momentu suprug mi je skrenuo pažnju na lovca koji je leteo pored, ali nije konstantno bio vidljiv zbog krila našeg aviona. Teško je opisati osećaj. Odmah pomislite kako je nešto pošlo naopako u letelici ili da se nešto loše dešava na zemlji. Osušila su mi se usta i doživljavala sam temperaturne promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od straha. Bilo je užasno. Mislila sam da se spremaju da nas obore - rekla je Sabina Favaz koja se sa suprugom vraćala iz Dubaija.

Mađarska se nalazi na regularnoj liniji letova "Britiš ervejza" iz Dubaija do Londona, ali sigurnosno upozorenje je bilo izdato nakon što je Boing 777 izgubio kontakt sa kontrolom leta. Slanje lovaca je skoro rutinski zadatak zbog provere stanja ukoliko dođe do prekida komunikacije.

Gospođa Favaz obratila se posadi, ali oni su joj objasnili da ne brine pošto se to događa ponekad kada izgube kontakt. Ona je snimila ceo događaj telefonom, a potom ga objavila na internetu. Na snimku se vidi kako jedan od lovaca leti veoma blizu putničkog aviona.

Kao što protokol nalaže, lovci su poslati da identifikuju letilicu i uvere se da je sve u redu nakon što pilot nije uspostavio kontakt sa kontrolom leta po ulasku u vazdušni prostor zemlje. Nakon incidenta, avion Britiš ervejza bezbedno je sleteo na londonski aerodrom.



Autor: Mirror.co.uk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.