Uvode se ministarstva ekologije i evropskih integracija

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvode se ministarstva ekologije i evropskih integracija

Vlada Srbije biće uvećana za dva ministarstva - ekologije i evropskih integracija.

Kako piše Blic, Predlog zakona o izmeni Zakona o ministarstvima upravo je stigao u Skupštinu čime su razrešene višenedeljne dileme da li će biti novih ministarstava a tako i novih članova vlade.

Praktično, ovom izmenom Vlada će umesto 16 ministarstva imati 18. Puni nazivi dva nova ministarstva biće Ministarstvo zaštite životne sredine i održivog razoja i Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za evropske integracije.

Ministarstvo ekologije izdvojeno je iz resora poljoprivrede. Takođe, Vlada Srbije je do sada imala Kancelariju za evropske integracije, međutim zbog faze u koju Srbije ulazi u procesu pridruživanja Evropskoj uniji bilo je neohodno da se ovaj resor ojača i podigne na nivo ministarstva.

Ovo ministarstvo vodiće dosadašnja ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. Za sada je još uvek upitno ko će biti ministar za ekologiju, ali će taj resor najverovatnije pripasti socijalistima.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.