Uskoro izmeštanje objekata železnice

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro izmeštanje objekata železnice

Generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić rekao je da će Novi Sad biti prvi grad u Srbiji u kojem će železnička infrastruktura biti izmeštena na nove lokacije.

Nastojeće se da, zajedno sa Gradom, u dogledno vreme budu izmeštena postrojenja "Železnica Srbije" sa prostora Stare železničke ložionice na novu lokaciju, što je u interesu obeju strana, izjavio je Stojčić.

On je sa članovima poslovodstva "Železnica Srbije" posetio lokaciju Stare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << železničke ložionice, koja zahvata više od 50 hektara građevinskog zemljišta na potesu ismeđu Futoškog puta i Bulevara Evrope, koju trenutno koristi pogon vuče vozova.

Između Grada Novog Sada i "Železnica Srbije" potpisan je protokol kojim je predviđeno izmeštanje železničkih postrojenja sa tog prostora da bi to građevinsko zemljište bilo prenamenjeno, u skladu sa potrebama grada, napomenuo je Stojčić. Tim protokolom, koji je delimično već i ostvaren, predviđa se i obezbeđivanje druge lokacije za izgradnju železničkih objekata, što je planirano još pre više od tri decenije, rekao je on i dodao da očekuje skoro konkretizovanje dogovora o tome, pre svega o načinu obezbeđivanja novca za izmeštanje objekata železnice.

Stojčić je podsetio da je Odbor direktora "Železnica Srbije", početkom ove godine, doneo odluku o saradnji sa gradovima, opštinama i regionima u ostvarivanju takvih i sličnih projekata.

"Novi Sad je prvi grad u Srbiji u kojem će početi realizacija projekta premeštanja železničke infrastrukture", kazao je Stojčić ističući da na "ovo vreme tržišnog poslovanja i reformisanja železnice usmerava na to da moramo biti mnogo aktivnijii zajedno sa ostalim subjektima rešavati ta pitanja, u opštem interesu".

Stojčić je sa saradnicima, u okviru posete Novom Sadu, osim Stare železničke ložionice obišao i gradilišta Žeželjevog mosta, ranžirnu i loko teretnu stanicu i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima železničkog čvora Novi Sad, kao i sa predstavnicima Zavoda za izgradnju grada.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.