Uređuju se novosadska groblja

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređuju se novosadska groblja

U toku ove nedelje radnici "Lisja" su uređivali groblje u Sremskoj Kamenici.

Pokošena je trava, okopane su površine pod ukrasnim zelenilom, kod zaštićenog grobnog mesta Jovana Jovanovića Zmaja je posađeno 30 okruglih tuja i popunjeno šiblje sa 130 sadnica. Mlada stabla su prihranjena i zalivena.

Pokošeno je i Rusinsko groblje, a u toku je košenje na Uspenskom groblju.

U toku su radovi i na Gradskom groblju. Veliki travnjaci se kose, a na Kolumbarijumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i u Vrtu sećanja su i odgrnute ruže. U toku je uređenje i Aleje pesnika. Na devetom grobnom polju Gradskog groblja je započeto investiciono podizanje zelenila, poručuju iz "Lisja". Kapitalna investicija obuhvata površinu od 1,47 hektara i iznosi 7.150.000 dinara.

U ovoj fazi će biti ozelenjena glavna aleja, deo zelenila u parcelama i zaštitni pojas između šestog i osmog grobnog polja. Na ovom prostoru će biti posađeno 208 sadnica crvenog hrasta, lipa, piramidalnih grabova, duglazija, crnih borova, te 1.616 sadnica šiblja i 1.954 sadnice višegodišnjeg cveća perena. Travnjak će se podići na 1,22 hektara površine.

Kako poručuju iz ovog komunalnog preduzeća, trenutno se rade zemljani radovi pošto se sa terena uklanja neplodna zemlja i humizira površina.

Od ponedeljka 20. marta će na Gradskom groblju biti otvorena još jedna kapija za pešake, kod parcele 22. na prvom grobnom polju.

Sledeće nedelje radnici "Lisja" će kositi groblja u Petrovaradinu i Katoličko groblje.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.