Ukinuta uredba o pomoćnoj policiji

Izvor: Radio 021, 09.Jan.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta uredba o pomoćnoj policiji

Uredba o pomoćnoj policiji stavljena je van snage na današnjoj sednici Vlade Srbije, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je ranije danas najavio da će vlada ukinuti Uredbu o pomoćnoj policiji i da ta policija neće biti formirana. Naveo je da je uredba koja omogućava formiranje pomoćne policije doneta još 2005. godine, ali da će ona na sednici Vlade Srbije biti ukinuta.

"Do sada nije bilo nijednog pomoćnog policajca, pa ih neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti i dalje", rekao je on.

Stefanović je dodao i da nije zaposlio nikog u policiji i da su ministru novim zakonom smanjena ovlašćenja, kao i da je apsolutna neistina da je mogao da se zaposli bilo ko sa ulice. Rekao je da su sve bivše vlasti od 2006. naovamo mogle da tu uredbu ukinu, a nisu.

On je naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

"Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka", kazao je Stefanović.

Podsetimo, Demokratska stranka, Pokret Dosta je bilo, Dveri i Liga socijaldemokrata Vojvodine u odvojenim saopštenjima oštro su kritikovali odluku vlade uz ocenu da se radi o stvaranju partijske policije.

Autor: 021, Tanjug, Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.