Uhapšena avganistanska devojčica sa naslovnice National Geographic

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena avganistanska devojčica sa naslovnice "National Geographic"

Devojčica iz Avganistana čija je čuvena fotografija objavljena na naslovnoj strani časopisa "National Geographic" uhapšena je danas u Peševaru zbog posedovanja lažne pakistanske lične karte.

Pakistanski istražitelj Šahid Ilijas iz Federalne istražne agencije izjavio je da je policija uhapsila Šarbat Gulu tokom racije u kući u Peševaru.

Gula je živela kao izbeglica u Pakistanu, za vreme sovjetske okupacije iz Avganistana kada je sa 12 godina postala poznata 1984. godine. Tada je na naslovnoj strani popularnog časopisa objavljen portret Gule, s prodornim zeleno-plavim očima, umotane u crveni šal.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.