U Turskoj rođena beba sa dva prednja zuba

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2016, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj rođena beba sa dva prednja zuba

U Turskoj je 3. maja rođena beba sa dva donja prednja zuba.

Dečak po imenu Miraç rođen je u pokrajini Nevşehir, a u trenutku rođenja je težio 2,6 kilograma i bio je dugačak 48 centimetara.

"Dečak je zdrav", kazao je pedijatar Dr Zeynep İbişoğlu novinarima pojasnivši kako su slučajevi rođenja beba sa zubima jako retki, ali kako ne signaliziraju nikakav poremećaj.

Ipak, dečaku će zubi morati da budu izvađeni, s obzirom da bi mogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stvaraju probleme prilikom dojenja.

Zubi sa kojima se beba rodi se zovu natalni zubi i pojave se jednom na svakih 2.000-3.000 beba. Obično se nalaze u donjoj vilici i iako su mali, mogu povrediti bebin jezik, ali i majku koja doji.

Njihov koren je mali i nestabilan, a odstranjuju se ubrzo nakon što je beba rođena jer ako se otkače, postoji bojazan da se beba njima uguši.

Ovi zubi nisu u vezi sa nekim određenim zdravstvenim problemima, a za njihovu pojavu nema drugog objašnjenja osim da su ova deca dentalno razvijenija.

Autor: 021
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.