Tržnici apartman na Zlatiboru, Čivas i Kuorvazije u Poslovnom prostoru

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržnici apartman na Zlatiboru, Čivas i Kuorvazije u Poslovnom prostoru

Novosadska javna preduzeća nastavljaju da kupuju alkohol na tenderima, pravdajući to potrebama kafe-kuhinje.

Poslednji primer je JP "Poslovni prostor" koji u sklopu javne nabavke napitaka kupuje viski "Chivas Regal" i nekoliko vrsta konjaka i to "Courvoisier", "Hennessy", "Martell" i "Rémy Martin", a nisu zaboravili ni na rakiju.

Spisak nabavke za 2015 u Poslovnom prostoru

Doduše, za razliku od prošle godine kada su kupovali malo veće količine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << viskija i piva, sada se kupuje manje alkohola.

Naime, prošle godine im je trebalo 7 flaša viskija, 4 flaše konjaka, 34 limenke piva i flaša rakije, a sada samo 2 flaše viskija, 5 flaša konjaka i jedna flaša rakije.

Spisak nabavke za 2014 u Poslovnom prostoru

Uz ovaj alkohol se kupuju i približno iste količine kafe, vode i sokova kao i 2014. godine, tj. oko 2.000 litara raznih napitaka i preko 60 kilograma obične kafe i napitaka na bazi kafe. U tenderskoj dokumentaciji nije navedena procenjena vrednost ove nabavke.

Ipak, vidi se da je količina skora ista kao i prošle godine, a tender u 2014. godini iznosio je 600.000 dinara.

Za apartman milion dinara

U međuvremenu, JKP "Tržnica" je završila javne nabavke napitaka o kojima je 021.rs već pisao, kao i tender za ponovni zakup apartmana na Zlatiboru.

Potpuno opremljeni apartmani su ponovo iznajmljeni od Agencije za turizam, nekretnine i menjačnica "Zlatibor tours", samo što je cena sada za oko 100.000 dinara viša i sada će Tržnica za jednogodišnje korišćenje apartmana izdvojiti 1.092.000 dinara.

Odluka o sklapanju ugovora o zakupu apartmana za 2015. godinu

Tenderi se sprovode uprkos tome što je budžet grada ove godine značajno manji i što su novosadski čelnici više puta isticali da su zbog krize potrebne uštede u gradskoj kasi, kao i u poslovanju javnih preduzeća.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.