Treća Srbija optužila Pajtića za zloupotrebu sindikata

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija optužila Pajtića za zloupotrebu sindikata

Skup ispred Gradske kuće koji su sindikati organizovali u petak zbog otpuštanja 19 radnika Informatike organizovao je Pajtićev kabinet, tvrde u Trećoj Srbiji.

Oni tvrde da Pajtić direktno učestvuje u organizovanju i sprovođenju navodno sindikalnih protesta u Novom Sadu.

"Ovo je više nego jasno kada se ima u vidu da su svi zaposleni u zgradi Izvršnog veća dobili jasna upustva da moraju da prisustvuju protesnom skupu na Trgu slobode. U ime Bojana Pajtića zaposlene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je na protest pozvao Novak Vrbaški, kao predsednik sindikata zaposlenih u Izvršnom veću. Podsećanja radi, u Izvršnom veću rade mahom zaposleni za vreme petnaest godina vladavine Demokratske stranke, te nije teško zaključiti da je i sindikat potpuno u rukama te stranke", piše u saopštenju.

Treća Srbija je ujedno pozvala sve članove sindikata "da ne nasedaju na političke provokacije i da ne dozvole da budu izmanipulisani od onih koji su doveli do otpuštanja više od milion ljudi u Srbiji i koji su naše društvo i državu i doveli u položaj u kojem se danas nalazi".

Podsetimo, radnici Informatike, kojima su pre 10 dana uručena rešenja o otkazu, okupili su se u petak najpre ispred Skupštine grada, a potom i na Trgu slobode gde su im se pridružili radnici drugih javnih preduzeća. Procena je da je na protestu bilo oko 300 ljudi, a radnici su poručili da iza njih ne stoji nijedna politička partija i da su otkaze dobili jer su mislili svojom glavom. Takođe su naveli da nisu pristali na ucene i da nisu hteli da se učlane u Treću Srbiju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.