Tramp osvojio potreban broj delegata za nominaciju za izbore

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp osvojio potreban broj delegata za nominaciju za izbore

Donald Tramp je osvojio potreban broj delegata za nominaciju za američke predsedničke izbore, objavljuje nove procene agencija AP.

Kako se navodi, Tramp je "prošao kroz cilj" zahvaljujući malom broju delegata koji su za AP rekli da će podržati kontroverznog biznismena na predstojećoj izbornoj konvenciji republikanaca.

Agencija ističe da je na taj način Tramp upotpunio "neočekivani uspon koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je uzdrmao političku scenu u SAD i pripremio teren za gorku jesenju predsedničku kampanju".

Konvencija će se održati 7. jula, a za nominaciju je neophodno 1.237 delegata.

Tramp je dosad obezbedio podršku tačno 1.238, prema projekciji AP, a kako je preostalo 303 delegata na stranačkim izborima u pet saveznih država, Tramp će svakako uvećati svoju pobedu.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Autor: AP

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tramp preskočio magični broj - biće kandidat

Izvor: OkRadio.rs, 26.Maj.2016

Donald Tramp je osvojio potreban broj delegata za nominaciju za američke predsedničke izbore, objavljuje nove procene agencija AP. Kako se navodi, Tramp je "prošao kroz cilj" zahvaljujući malom broju delegata koji su za AP rekli da će podržati kontroverznog biznismena na predstojećoj izbornoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.