Tom Hardi u filmu o ratu u BiH

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tom Hardi u filmu o ratu u BiH

Filmski glumac Tom Hardi igraće glavnu ulogu u ratnom filmu o Bosni i Hercegovini "My war gone by, I miss it".

Film "Moj rat je prošao, nedostaje mi" biće zasnovan na istoimenoj knjizi iz 1999. godine, novinara i ratnog dopisnika Entonija Lojda.

Lojd je u knjizi objavio utiske iz rata u BiH, iz kojeg je izveštavao, a u celu priču je umešao i svoju životnu priču i iskustva iz britanske vojske.

Režiju i produkciju će raditi Gevin O'Konor, a ekipi će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se pridružiti i Skot Lastati. Hardi je rekao da je film "My war gone by, I miss it" brutalna i osetljiva priča koja se bavi i prirodom zavisnosti i iskustvom rata.

"Entonijeva priča me je pogodila i rečima i iskustvima, i mislim da prenosi važan glas i važnu priču", rekao je Hardi.

Rođen u istaknutoj porodici okrenutoj vojnoj tradiciji, podignutoj na pričama o ratnim i precima herojima, Entoni Lojd je žudeo da doživi rat na glavnoj liniji fronta. Napustio je Englesku sa 26 godina kako bi dokumentovao ratni sukob u BiH. U naredne tri godine svedočio je ubistvima i haotičnim sukobima Srba, Hrvata i bosanskih Muslimana.

Autor: Nezavisne novine

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.