Sve više beba i dece umire u indijskoj bolnici zbog encefalitisa

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2017, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više beba i dece umire u indijskoj bolnici zbog encefalitisa

Broj dece koja su u proteklih nekoliko dana umrla u jednoj bolnici u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš zbog encefalitisa i problema sa isporukama kiseonika, porastao je na 64.

Oni su naveli da se strahuje da bi bilans mogao porasti.

Zvaničnici su dodali da je otvorena istraga, a roditelji dece tvrde da je uzrok smrti manjak zaliha kiseonika.

Lokalni zdravstveni zvaničnik R. S. Šukla je negirao optužbe lokalnih medija po kojima je razlog smrti dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << manjak kiseonika, do kojeg je navodno došlo jer je privatni dobavljač prestao da isporučuje kiseonik zbog neplaćenih bolničkih računa.

Među decom koja su preminula su bebe, ali i deca do 12 godina starosti.

Šukla je rekao da je barem desetoro dece u bolnici "MRD Medikal koledžu" umrlo zbog encefalitisa, bolesti koja uzrokuje zapaljenje mozga, dok su ostala deca umrla zbog "problema sa isporukama", ali nije naveo dodatne detalje.

Zvaničnici te severne indijske države pokrenuli su istragu povodom ovog slučaja.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.