Suđenje po Devićevoj tužbi i dalje na početku

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje po Devićevoj tužbi i dalje na početku

Posle 12 ročišta po tužbi Ilije Devića protiv Grada Novog Sada za naknadu štete u vrednosti od 56 miliona evra, postupak je i dalje na početku.

Na jučerašnjem ročištu Viši sud je naložio "Panonijabusu" i ATP "Vojvodina" da predaju svu potrebnu dokumentaciju na osnovu koje će sudski veštaci utvrditi koliku je štetu pretrpeo bivši vlasnik ATP "Vojvodine" Ilija Dević zbog nerealizovanih ugovora koje je potpisao sa novosadskom upravom 2006. godine o izgradnji nove autobuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanice u Novom Sadu i, kako on tvrdi, preseljenju stare na novu lokaciju.

Juče je održano 12 ročište po redu, ali se nije odmaklo od početka jer sudski veštaci nisu utvrdili vrednost Devićeve imovine u "Mankopu" i "Mankop agraru" koji su zbog dugova bankama otišli na doboš. Za protekle tri godine veštaci nisu utvrdili ni koliko je sredstava uloženo u ATP "Vojvodinu" i "Panonijabus" jer im ove firme nisu dale potrebnu dokumentaciju.

Podsetimo, Dević je 2011. godine tužio Grad Novi Sad za nadoknadu štete i potražuje 56 miliona evra. On zahteva obeštećenje za sredstva uložena u izgradnju stanice, privatizaciju ATP "Vojvodina" od 2007, za štetu i izgubljenu dobit svojih preduzeća "Mankop" i "Mankop agrar", za štetu zbog prodaje poljoprivrednog zemljišta, kao i za duševne bolove.

Novo ročište je zakazano za 20. mart.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.