Studentkinja prodekanka na tribini radikala o Šešelju

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentkinja prodekanka na tribini radikala o Šešelju

Dekan Pravnog fakulteta Ranko Keča izjavio je da će ispitati slučaj studentkinje prodekanke tog fakulteta Tamare Dobričanin koja je nedavno govorila na protestnim tribinama SRS-a.

On je izjavio da ne bi za sada da komentariše ovaj slučaj, jer mora još da se informiše o detaljima i nakon toga će odlučiti da li će i kakve mere preduzeti.

Tamara Dobričanin je, prema navodima 24sata, govorila na desetoj protestnoj večeri radikala, a najavljena je kao studentkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prodekanka. U članu 13, stav 4 Statuta Univerziteta piše da su članovi univerzitetske akademske zajednice dužni da unutar Univerziteta deluju politički neutralno, bez isticanja političkih stavova.

Ona je pred radikalima govorila da nije politički aktivna i da nije članica nijedne političke partije. - Ja ovde govorim kao mlada osoba, šta za mene, za moje prijatelje, mlade ljude, studente znači, ili bi trebalo da znači, ime dr Vojislava Šešelja - rekla je tada Tamara Dobričanin. Snimak njenog govora postavljen je na Jutjubu, a i radikali su na svom sajtu napisali da je studentkinja prodekanka Pravnog bila jedan od govornika.

Ipak, ona smatra da Statut Univerziteta nije prekršen i na svom Fejsbuk profilu napisala je: "Ajde, skidajte me sa funkcije ako je statut prekršen, ahahahaha".

Igor Graić, predsednik Parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, kaže da je protiv mešanja politike na Univerzitetu. - Studentski predstavnici treba više da se bave studentskim pitanjima. Trebalo bi sa više odgovornosti da razmisle da li će da se bave politikom ili studentskom politikom, što nije isto - kaže Graić.

Ovo nije prvi put da studentski predstavnici istupaju na skupovima političkih stranaka. Aprila prošle godine Boris Novaković, tadašnji predsednik Parlamenta UNS, govorio je na mitingu naprednjaka "Stop razbijanju Srbije", a godinu dana pre njega, tadašnji student prorektor Goran Radić izabran je za potpredsednika Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.