Stan (ne)će opstati

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stan" (ne)će opstati

JKP "Stan" je danas saopštio da je funkcionisanje preduzeća otežano, ali se opstanak preduzeća ne dovodi u pitanje.

Rukovodstvo Stana se oglasilo, nakon što su u ovom rpeduzeću dva dana boravili privatni izvršitelji koji su popisivali imovinu kako bi se isplatile tužbe za neisplaćene zarade.

- Menadžment preduzeća i Grad ulažu ogroman napor da se normalizuje poslovanje i isplate zaostale zarade. Aktuelna gradska vlast zatekla je u "Stanu" dugove veće od milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara. Za protekle tri godine ta suma je smanjena za više od 350 miliona dinara. Maksimalno su smanjeni rashodi, redovno se izlazi na teren, uredno se isplaćuju nasleđeni dugovi prema bankama i državi i svi poslovi se obavljaju uobičajeno. Poslovanje je prošireno, sa Poreskom upravom je napravljen reprogram duga za poreze i doprinose, a broj zaposlenih je smanjen sa 345 na 270 - navodi se u saopštenju rukovodstva "Stana".

Iz ovog preduzeća tvrde i da se na nivou grada svakodnevno radi na iznalaženju rešenja za probleme, ali te probleme je nemoguće rešiti u kratkom roku jer se traži način da se u isto vreme isplati dug Poreskoj upravi i plate radnicima koje kasne nekoliko meseci.

- Takođe, apelujemo na radnike da povuku tužbe za neisplaćene zarade i ne nasedaju na priču izvršitelja kojima je interes samo da uzmu svoj procenat. Popisivanje imovine preduzeća, da bi se radnici naplatili, nema osnova jer na sva vozila i mašine, banka i Poreska uprava poseduju založno pravo - kažu u Stanu.

Podsetimo, da se Stan nalazi u velikim finasijskim problemima već nekoliko godina, a da od početka godine je radnicima isplaćen samo deo dve zarade. Račun preduzeća je već duže od mesec dana u blokadi zbog sudskih naloga za isplatu novca na osnovu mahom tužbi radnika za neisplaćene zarade. Preduzeće je zbog blokada sada ostalo i bez direktnih mesečnih prihoda jer im  JKP "Informatika" više ne prebacuje novac koji se mesečno skuplja na komunalnim računima za odžačarinu i druge usluge "Stana".

Iz Gradske kuće se još nisu oglašavali povodom poslednje situacije u ovom preduzeću, mada je 021.rs još pre više od 24 sata tražio izjavu iz kabineta gradonačelnika o situaciji u "Stanu" zbog blokade računa i popisa imovine.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.