Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stabilizovana cena kukuruza na novosadskoj Produktnoj berzi

NOVI SAD - Na novosadskoj Produktnoj berzi u protekloj nedelji ostvaren je promet od oko tri hiljade tona robe, a vrednost kupoprodajnih ugovora iznosila je 35,3 miliona dinara ili oko 371.400 evra, saopšteno je Srni iz ove berze.

Prema tvrdnjama berzanskih eksperata, cena kukuruza je stabilizovana, pa se tom žitaricom protekle nedelje trgovalo za prosečnih 9,80 dinara ili oko 0,10 evra po jednom kilogramu.

Tokom protekle nedelje na Berzi je ostvaren promet od 1917 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tona kukuruza, što se smatra dobrom trgovinom.

Na Berzi očekuju da će se ova cena kukuruza zadržati i u narednom periodu, pod uslovom da ne dođe do značajnije promene kursa dinara u odnosu na evro.

Cena pšenice nastavlja lagani trend rasta, pa su protekle nedelje na Berzi sklapani ugovori po prosečnoj ceni od 13,12 dinara ili oko 0,13 evra po jednom kilogramu te žitarice.

Cena suncokretove sačme sa 33 odsto proteina počela je da pada, pa se ovom žitaricom trgovalo po prosečnoj ceni od 9,16 dinara ili oko 0,09 evra po jednom kilogramu, što je pad za 16,5 odsto.

Od ostalih roba na Berzi se trgovalo sojinim zrnom po ceni od 34,34 dinara ili oko 0,35 evra za jedan kilogram, zatim mineralnim đubrivom tipa AN po ceni od 22,14 dinara ili oko 0,23 evra po kilogramu.

Trgovalo se i mineralnim đubrivom tipa NPK "3dž15" i to po ceni od 33,75 dinara ili oko 0,35 evra za kilogram, kao i, posle dužeg vremena, stočnim ječmom po ceni od 9,72 dinara ili oko 0,10 evra po kilogramu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.