Srušili dečije igralište zbog žalbe 20 starijih građana

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušili dečije igralište zbog žalbe 20 starijih građana

Radnici JKP "Lisje" jutros su uklonili dečije igralište iz dvorišta između zgrada na Bulevaru Kralja Petra I.

Roditelji koji žive u ovom kvartu bili su iznenađeni kada su videli građevinske mašine kako ruše dečije igralište, a Ivana Knežević za 021.rs kaže da je njen šestogodišnji sin celo prepodne plakao.

- Žalosno je što su deca koja su bila kod kuće, kao moj sin od šest godina, preplakala celo prepodne gledajući kroz prozor građevinske mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kako im ruše igralište. Naša deca sada bukvalno nemaju gde da se igraju. Sada će tu valjda da naprave parking. Stvarno ne znam zašto je neko ovo uradio i tražićemo da se igralište vrati. Ovo nije uopšte u redu i prvi put čujem za 30 godina da neko uklanja igralište zbog buke dece - priča ova majka za 021.

Prema njenim rečima, stanari znaju da je oko 20 starijih građana iz jedne obližnje zgrade pisalo peticiju pre oko godinu dana tražeći da se skloni igralište zbog buke, a građani su odgovorili sa preko 300 potpisa sa zahtevom da se igralište ne uklanja.

U ZIG-u je za 021.rs rečeno da je igralište uklonjeno na zahtev Mesne zajednice, kao i da spor građana oko ovog igrališta traje već duže vreme. Navode da će na proleće nedaleko od uklonjenog igrališta biti sagrađen nov prostor za decu. (Žarko Bogosavljević - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kome smeta dečja graja: Srušili igralište da bi napravili parking!

Izvor: Svet, 17.Dec.2014

Radnici JKP “Lisje” jutros su uklonili dečije igralište iz dvorišta između zgrada na Bulevaru Kralja Petra I u Novom Sadu. . Roditelji koji žive u ovom kvartu bili su iznenađeni kada su videli građevinske mašine kako ruše dečije igralište, a Ivana Knežević za 021.rs kaže da je njen...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.