Spens gradi akvapark

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spens gradi akvapark

Spens planira izgradnju akvaparka, a prema najavama Milana Balaća, direktora ovog preduzeća, akvapark bi mogao da bude gotov već dogodine. Naime, u saradnji sa Gradskom upravom za urbanizam i stambene poslove, Spens izrađuje plan da pored spoljnog bazena izgradi još jedan veliki ili dva manja bazena sa nekoliko tobogana za spuštanje.

AMBICIOZNO - Tako bi "livadica" koja je najpoznatija po Egzit kampu postala vodena oaza, a u isto vreme planira se i kopanje bunara, kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << se troškovi vode koji na Spensu godišnje prelaze i 30 miliona dinara smanjili.

- Mislim da će grad odobriti ovu investiciju. Ako bi sve bilo u redu, sledeće godine taj posao će biti gotov. Ako budemo odlučili da radimo po etapama, najkasnije 2016. imaćemo akvapark. Spens sada nema novca da to sam finansira, ali ćemo to da uradimo kao kapitalnu investiciju koju bi subvencionisao grad. Ulaganja mogu da se vrate za četiri godine - kaže Balać.

Novi bazeni će, kako dodaje, biti plitki i sa zabavnim sadržajima, namenjeni pre svega deci. Prema najavama iz Spensa, dva manja bunara biće bušena na teniskim terenima pored dvorane i na Sajmištu. Ako kontrolne bušotine pokažu da je voda mikrobiološki ispravna, pored Spensa biće izgrađen i bunar koji bi punio bazene vodom.

Kako je Spens prošlu godinu završio sa 184 miliona dinara gubitka, a ukupan gubitak je sada oko 500 miliona dinara, u koji spada oko 300 miliona dinara duga prema javnim preduzećima kao i više od 130 miliona dinara duga prema bankama, mnogi Novosađani su skeptični prema ovakvim planovima.

Građani se još sećaju priče kako će na Novosadskom sajmu ove godine nići moderan akvapark sa velnes i spa centrom. Međutim, akvapark na Sajmu krenuo je i zaustavio se na rečima njegovog direktora Dragana Lukača, a bazeni ne da ove godine nisu izgrađeni, nego radovi nisu ni u planu.

“Šta ćemo sa tolikim akvaparkovima?”

“ŠTA ćemo sa tolikim akvaparkovima? Nismo stigli ni na ovom na Sajmu da se okupamo, a već dobijamo novi. Samo neka javna preduzeća prestanu da uzimaju pare iz budžeta grada i već će nam svima biti bolje. A za akvapark možemo sačekati. Pogotovo ako će opet građani finansirati tu ideju”, kaže sugrađanka Milica Čupić.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Nakon Sajma i Spens planira gradnju akvaparka

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2014

Spens planira izgradnju akvaparka, a prema najavama direktora Milana Balaća, akvapark bi mogao da bude gotov već dogodine...Naime, u saradnji sa Gradskom upravom za urbanizam i stambene poslove, Spens izrađuje plan da pored spoljnog bazena izgradi još jedan veliki ili dva manja bazena sa nekoliko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.