Spens dobio sudske procese protiv zakupaca, ali ostao bez para

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spens dobio sudske procese protiv zakupaca, ali ostao bez para

Spens je u proteklih deset godina izgubio oko 200 miliona dinara zbog neurednog plaćanja zakupaca lokala.

Iako je ovo gradsko preduzeće većinu sudskih sporova dobilo, od toga nije bilo koristi jer su u međuvremenu zakupci pogasili firme pa je nemoguće naplatiti dug, rekao je Dnevniku direktor Milan Balać.

On kaže da, iako je uprava odlučila da se snizi zakup 20-ak praznih lokala, trenutno niko od velikih kompanija nije zainteresovan da dođe. Balać dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od zakupa lokala Spens mesečno ostvari 16 miliona dinara prihoda, što je malo, imajući u vidu troškove preduzeća. Zato se, kako navodi, planiraju dve investicije - akva park i izgradnja dvorane za klizanje.

Inače, dug firme iz ranijih godina se ne smanjuje i kreće se oko 400 miliona dinara. Najveći dugovi su prema Toplani, oko 200 miliona, Vodovodu duguju 70, a Čistoći 30 miliona dinara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.