Sombor: Počelo sa radom novo prihvatilište za pse

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Počelo sa radom novo prihvatilište za pse

Novo prihvatilište za pse lutalice, kapaciteta za 130 pasa, počelo je sa radom u Somboru.

U kavezima borave po dva psa, a ukoliko je u pitanju veća rasa, onda pas ima kavez za sebe. Prema rečima direktora JKP "Čistoća" Nikole Pajića, uslovi u novom azilu su znatno bolji nego što je to bio slučaj ranije.

"Posle pet godina peripetija vezanih za prihvatilište za pse, u februaru je izdata građevinska dozvola i u junu smo završili sve radove. Sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jula prebačene su prve životinje iz starog azila. Danas tamo ima oko 130 pasa, naša ekipa je za nepunih mesec dana u gradu uhvatila sedamdesetak pasa i smešteni su u novo prihvatilište. Broj pasa se gotovo svakodnevno menja, s obzirom da ponekad neko udomi psa, novi stalno stižu, a neke uzmu vlasnici kojima su pobegli. Psi koji dospeju u prihvatlište prolaze kroz adekvatan veterinarski tretman i dobijaju čip", objašnjava Pajić.

Kako navodi sajt Soinfo.org, u prihvatilištu je obezbeđeno dvadesetčetvoročasovno prisustvo radnika koji brinu o psima.

Grad Sombor je rebalansom budžeta obezbedio i dodatna sredstva za normalan rad prihvatilišta, pa je ove godine za rad zoohigijenske službe na raspolaganju ukupno 12 miliona dinara. Od tog iznosa, objasnio je Pajić, oko četiri miliona dinara odlazi na ishranu, dok drugih četiri miliona ide na veterinarske usluge, a od ostatka se plaćaju električna energija, obezbeđenje, gorivo i drugi troškovi.

Takođe, svi građani koji su zainteresovani da udome psa, mogu to učiniti tako što će posetiti azil, do kojeg se stiže monoštorskim putem. Sa druge strane, apeluje se na veću odgovornost vlasnika, koji ne bi trebalo da svoje dojučerašnje ljubimce izbacuju na ulicu.

Autor: SOinfo.org

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.