Šestorica maloletnika saslušani zbog napada na poslastičarnicu Telep

Izvor: 24sata, 23.Okt.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestorica maloletnika saslušani zbog napada na poslastičarnicu Telep

Šestorica maloletnih Novosađana, starosti 17 godina, saslušana su u prostorijama policije zbog sumnje da su kamenicama razbili staklo na izlogu poslastičarnice Telep u Novom Sadu, saopštila je danas Policijska uprava u tom gradu.

Osumnjičeni maloletnici saslušani su u službenim prostorijama policije, u prisustvu roditelja, advokata i višeg javnog tužioca.

Po nalogu tužioca, protiv osumnjičenih će u redovnom postupku biti podneta krivična prijava za krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, navedeno je u saopštenju.

Poslastičarnica Telep, u Ulici Jožefa Atile broj 10, vlasništvo Arslana Rašitija kamenovana je 19. oktobra oko dva sata posle ponoći.

Rašiti je izjavio medijima da je taj napad policiji prijavio jedan komšija koji radi kao noćni čuvar u obližnjem objektu kao i da je policija vrlo brzo došla na lice mesta.

Poslastičarnica Telep jedan je u nizu objekata koji drže Albanci, a koji su protekle sedmice kamenovani u Novom Sadu, posle incidenata na fudbalskoj utakmici izmedju reprezentacija Srbije i Albanije, 14. oktobra u Beogradu.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.