Šešir – najvažniji modni detalj ovog proleća

Izvor: Luftika.rs, 07.Feb.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešir – najvažniji modni detalj ovog proleća

Još u drevnom Egiptu faraoni su svoje perike pokrivali raznim kapama i tijarama, najsličnijim današnjim šeširima. U Rimu je šešir smatran simbolom slobode, koristio se kao zaštita od kiše i vetra, a tokom srednjeg veka uočava se i estetska vrednost ovog aksesoara. Tako su dame na dvorovima svoje šešire počele ukrašavati raznim tračicama i cvećem. Od renesanse pa do danas, menjali su oblike i boje, bili su statusni simbol, nosili su ih kauboji i ugledne dame. Ovog proleća biće detalj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bez kojeg nećete moći.
Najlakše je kombinovati crni šešir sa svakom odevnom kombinacijom, i dodati neku tračicu ili detalj koji će se uklopiti sa ostatkom vaše odevne kombinacije. Šešir možete nositi u gotovo svim prilikama, u zavisnosti od ostatka garderobe. Ovog proleća aktuelan će biti teksas, pa u šetnju možete poći u teksas farmerkama, šarenoj majici i crnim šeširom kojem ćete dodati plavu tračicu.
Izvor: Pixabay © Verovatno se pitate kako doći do savršenog šešira? Pod sloganom Samo za one koji cene svoju glavu, kompanija Revolt već godinama prodaje šešire i kape preko svog online sajta. Ovde ćete naći veliki izbor ovih aksesoara u svim bojama i dimenzijama.
Izvor: Pixabay © Ako više volite da kupujete uživo, da isprobate nekoliko modela i tek onda odaberete savršeni, salon šešira NF hats u Novom Sadu, pravo je mesto za vas. U salonu možete kupiti klasične letnje šešire, ili prave elegantne šešire za specijalne prilike.
Izvor: Pixabay © Izgled ponekad zaista nije potpun bez šešira, ali svakako biste trebali pripaziti na nekoliko osnovnih modnih pravila kada je u pitanju ovaj modni detalj. Vitke dame ne bi trebalo da nose šešir koji prelazi širinu ramena, a šešir birajte uvek naspram svog oblika lica. Ako imate okruglo lice nosite kaubojske šešire i one koje imaju niži donji deo. Dame sa četvrtastim licem, nosite šešire sa oštrim rubovima, a ako vam je lice duguljasto nosite takozvani panama šešir. Ako vam je lice ovalno, prava ste srećnica, jer ovakvom tipu odgovaraju gotovo svi modeli.
Pogledajte šešire poznatih modnih kuća  

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.