Šef vodi radnike na more mesec dana

Izvor: Radio 021, 30.Jun.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef vodi radnike na more mesec dana

Vrući zagrebački asfalt zaposleni u kompaniji Belabit (Bellabeat) ovog leta će zameniti Kanarskim ostrvima, gde ih vodi njihov šef.

Ovo leto posrećilo se zaposlenima u kompaniji koja proizvodi pametne uređaje koji ženama pomažu u praćenju kvalitete života i zdravlja u različitim životnim fazama. “Uvek sam na Fejsbuku gledao fotografije vlasnika nekih kompanija kako putuju na egzotične lokacije. I ja sam želio biti na tim mestima, ali to zbog rada kompanije nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mogao da izvedem jer jednostavno nije fer prema celom timu. Zato smo odlučili da promenimo model i stvorimo situaciju – ili idu svi ili ne ide niko”, objašnjava za hrvatski Index osnivač Belabita Sandro Mur.

Budući da su zagrebačke vrućine nepodnošljive, a letnji meseci ionako neproduktivni, odlučili smo da preselimo ceo tim na Kanarska ostrva. Bellabeat je tamo zakupio luksuzne vile s bazenima, a svaki član tima ima mogućnost na Kanarima da provede koliko god vremena želi, kaže Mur.

“Radno vreme je fleksibilno i svaki zaposleni može odrediti kada, koliko i kako će raditi”, objašnjava Mur.

Objasnio je zašto se odlučio na ovaj potez: shvatili smo da su najproduktivniji model rada hakatoni gde se ljudima pruža mogućnost da izaberu određenu problematiku i pokušaju da pronađu rešenje, a isti model rada primenićemo i na Kanarima gde ljudi sami mogu izabrati na čemu žele da rade.

Da su zadovoljni zaposleni i najproduktivniji, dokaz je i ova zagrebačka kompanija koja je u maju 2015. lansirala uređaj za praćenje zdravlja žene, tzv. pametni nakit LEAF, koga su svetski mediji proglasili jednim od najboljih gedžeta u toj godini.

Autor: Index

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.