Šef radnicima daje 20.000 dolara za svadbu

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef radnicima daje 20.000 dolara za svadbu

Generalni direktor kompanije "Boxed" Čieh Huang (34) svojim radnicima daje 20.000 američkih dolara za svadbu.

Huang se odlučio na ovaj potez nakon što je saznao da se 26-godišnji radnik u skladištu te kompanije u Nju Džersiju Marsel Grejem muči da plati troškove lečenja majke i svoje venčanje. Naime, s obzirom na to da mu je majka jako bolesna, Marsel je želeo da se oženi što pre kako bi ga majka videla pred oltarom. Zbog toga je radio sedam dana u nedelji po dve smene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dnevno.

To nije bilo dovoljno pa je jednog dana jednostavno seo na pod skladišta i počeo da plače. Na njegovu sreću, Huang je čuo za njegov problem, pozvao ga i pitao da li mu može pomoći. Nakon njihovog razgovora nastala je nova beneficija za sve zaposlene.

Marcel ne krije zadovoljstvo što će mu kompanija u kojoj radi pomoći i platiti venčanje.

"Plakao sam kao i moja verenica. To mi je dalo do znanja da kompanija ceni mene i moj rad", rekao je.

"Boxed" ima niz beneficija za svoje radnike pa tako oni koji su plaćeni po satu imaju ista prava kao i oni sa fiksnom platom. Osim toga, imaju plaćeni godišnji odmor, bolovanje i porodiljsko, a kompanija plaća i školarinu za fakultet deci radnika.

"Samo je dvoje ljudi dosad otišlo iz firme", rekao je direktor kompanije koja ima 125 radnika.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.