Seda kosa može biti znak srčanih oboljenja

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seda kosa može biti znak srčanih oboljenja

Naučnici sa Univerziteta u Kairu otkrili su da seda kosa može ukazivati na određene srčane bolesti.

Redukovan proces obnavljanja ćelija, upale, hormonalne promene i zaustavljanje rasta ćelija mogu biti odgovorni za rad srca.

"Bolest arterija i seda kosa javljaju se na slične načine", kaže autor studije Irini Samuel.

Istakao je kako rezultati do kojih su došli upućuju na to, da bez obzira na starost, seda kosa može biti znak upozorenja o povećanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << riziku od kardiovaskularnih bolesti.

Rezultati ovog istraživanja, u kojem je učestvovalo 545 osoba, mogli bi pomoći doktorima, jer bi kosa zaista mogla biti indikator zdravlja.

Samuel kaže da je potrebna veća studija kako bi se potvrdila povezanost između sede kose i kardiovaskularnih bolesti kod bolesnika koji nemaju drugih poznatih faktora rizika oboljenja od kardiovaskularnih bolesti.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.