Šaljivdžija ubacio vulgarne crteže na Interaktivni izlog TONS-a

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šaljivdžija" ubacio vulgarne crteže na Interaktivni izlog TONS-a

Interaktivni izlog Turističke organizacije Novog Sada, na uglu Jevrejske i Šafarikove, jutros je neprijatno iznenadio građane koji su išli na posao.

Na ekranu u izlogu videla su se nacrtana dva muška polna organa i vulgaran natpis.

Kao i prolaznici, zaprepašćeni su bili i u Turističkoj organizaciji, a kažu da je za crtež kriv verovatno neki mlađi Novosađanin. Odmah su jutros uklonili vulgaran sadržaj, a sada na ekranu emituju promotivne filmove Novog Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dok ne poboljšaju sistem zaštite.

- Došlo je do pada napona i ekran se resetovao, te je pala zaštita. To je neko iskoristio i nacrtao u programu "paint" ovu tinejdžersku šalu i nakon toga sačuvao je kao pozadinu ekrana. Zamenio nam je i sve šifre na kompjuteru, ali smo sve to odmah ujutro sanirali – kažu za Blic iz IT sektora ove organizacije.

"Kreativac" je, kako dodaju, verovatno išao kući iz noćnog provoda, kada je poželeo da testira svoje kompjuterske sposobnosti. U TONS-u navode da im je ovaj neprijatan događaj i pomogao, jer je interaktivni ekran još u fazi testiranja pa će im dobro doći da shvate na šta još treba da obrate pažnju.

Ovaj ekran služi za to da građani i turisti sami traže nove aktuelnosti i događaje u gradu ili da pročitaju zanimljivosti iz istorije grada.

Autor: Blic, 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vulgarni crteži na interaktivnom izlogu TONS-a

Izvor: NoviSad.com, 28.Okt.2016, 13:00

Dva muška polna organa i natpis "volim k.." nepoznata osoba ostavila je protekle noći na interaktivnom izlogu Turističke organizacije Novog Sada na uglu ulica Jevrejske i Šafarikove ulice..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.