SDS: A odgovornost za istorijski gubitak Železare?

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: A odgovornost za istorijski gubitak Železare?

Socijaldemokratska stranka (SDS) je, pošto je Skupština Smederevske železare raskinula ugovor za vođenje te kompanije sa firmom Petera Kamaraša, upitala premijera Aleksandra Vučića da li će neko snositi odgovornost za loše vođenje železare i prošlogodišnji "istorijski gubitak" od 145 miliona evra.

SDS navodi da je, kada je ministar privrede Željko Sertić potpisao sa Kamarašom ugovor o vođenju železare, Vučić rekao da su oni "svetski šampioni u apsolutnoj kategoriji" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da je železara u sigurnim rukama, uz obećanje da će biti profitabilna za četiri meseca i najuspešnija čeličana u regionu.

"Kamaraš i njegov tim jesu "svetski šampioni", kako ih je Vučić nazvao, ali u uništavanju kompanija i izvlačenju novca iz njih", stoji u saopštenju. Dodaje se da je SDS tvrdio da je cilj dovođenja Kamaraša i njegovog tima bilo "prikrivanje propale privatizacije sa početka 2015. godine, koja je bila neuspešna zahvaljujući katastrofalnom vladinom vođenju procesa", ali da je "danas očigledno da je postojao još jedan cilj - pljačka železare".

"Dobar deo duga koji je preuzela država, a plaćaće ga građani Srbije, napravljen je kupovinom sirovina preko Kamarašove kompanije", saopštila je SDS.

Rukovodstvo Železare Smederevo odlučilo je juče da raskine ugovor o vođenju te kompanije sa firmom Petera Kamaraša "HPK inženjering" i "HPK Menadžment doo", jer, kako su naveli, ta firma nije ispunjavala obaveze dogovorene po ugovoru.

Autor: agencije/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.