Rusija sprema svoju Vikipediju za svet

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija sprema svoju Vikipediju za svet

Rusija namerava da formira naučno-obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent "Vikipediji".

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija, kao i druge ruske naučne enciklopedije.

Prema rečima direktora Ruske nacionalne biblioteke Aleksandra Vislij,a pojavom novog portala građani će imati mogućnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biraju odakle će da crpe informacije i kome će više da veruju.

Ideja o formiranju portala pojavila se još 2014. godine jer predstavnici Ruske nacionalne biblioteke smatraju da "Vikipedija" sadrži mnogo netačnosti, kao i da pojedine činjenice vezane za geopolitičku situaciju mogu biti predstavljene neobjektivno, navodi Sputnjik.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija sprema svoju Vikipediju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2016

Rusija namerava da formira naučno-obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent Vikipediji...Premijer Rusije Dmitrij Medvedev već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.