Radnici Goše protestuju ispred zgrade Vlade u Beogradu

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Goše" protestuju ispred zgrade Vlade u Beogradu

Ispred Vlade Srbije počeo je protest radnika fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke.

Oni zahtevaju da država stupi u kontakt sa vlasnikom fabrike i pomogne oko isplate zaostalih plata, rešavanja problema nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Radnici su najavili nove proteste, ako ne bude nađeno rešenje za isplatu zaostalih zarada. Prema rečima sindikalnih predstavnika, oni su u poslednja tri meseca primili samo 100 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Protest koji je počeo oko 10 časova, trajaće tri sata.

Predsednik Štrajkačkog odbora "Goše" Milan Vujičić rekao je za N1 da je Vlada Srbije mogla da reaguje kada je reč o "Fijatu", "Galenici" i "Agrokoru", a da je pitanje kako ne može da reaguje u slučaju fabrike šinskih vozila.

"Imam pitanje za premijerku Anu Brnabić: ko je dozvolio da neko ne uplati pare građanima Srbije...Država je dozvolila da slovački vlasnik potkrada državu. Pričaju da hoće da pomognu, pa dajte da vidimo konkretno kako da pomognu. Agrokor su rešili, Fijat su rešili, Gorenje, svuda, iako su privatne firme, mešaju se i pomažu, a kad treba pomoć za Gošu 'ne može vezane ruke'. Jer sve što je bilo da se ukrade, već je ukradeno", rekao je Vujičić.

Ministarstvo privrede saopštilo je ranije da je "Goša" privatna kompanija i da je država učinila sve kako bi pomogla radnicima, odnosno da im je obezbeđena jednokratna novčana pomoć od 60.000 dinara po zaposlenom, a da su zdravstvene knjižice radnicima overene do 30. septembra zahvaljujući uplati 6,5 miliona dinara iz budžeta Srbije.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.