Izvor: Radio 021, 13.Feb.2016, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica "Angažovana novinska ilustracija" u CK13

Radionica "Angažovana novinska ilustracija" održaće se 20. i 21. februara u Omladinskom centru CK13.

Tokom radionica učesnici će, u saradnji sa članovima KURS-a (Miloš Miletić i Mirjana Radovanović) iz Beograda, realizovati ilustracije na teme koje će biti obrađivane u martovskom broju srpskog izdanja mesečnika Le Monde Diplomatique, koji će najuspelije radove i objaviti. Svi radovi će biti izloženi u Francuskom institutu tokom meseca marta.

Tokom dvodnevne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radionice učesnici će imati priliku da na osnovu prethodno odabranih tekstova/sinopsisa izrade ilustracije za martovsko izdanje LMD-a. Pored praktičnog dela izrade ilustracije, radionica će zahtevati i zajedničku analizu i promišljanje tekstova, kako bi ilustracije na što bolji način odgovorile na zadate tekstove.

Učešće na radionicama je besplatno. Broj učesnika je ograničen (10).

Umetnici, dizajneri, ilustratori, crtači, fotografi, ali i sve zainteresovani koji imaju određeno, makar i malo iskustvo na polju realizacije vizuelnih rešenja, mogu da se prijave na radionicu do srede, 17. februara preko formulara na sajtu CK13.

Ukoliko su u mogućnosti, učesnici se pozivaju da ponesu svoj laptop ili drugu opremu za ilustracije/dizajn.

Pre početka radionice obavezno je upoznavanje sa tekstovima/sinopsisima koji će biti dostavljeni učesnicima, kako bi bili u mogućnosti da učestvuju u diskusiji i izradi ilustracija, kao i prisustvo tokom oba dana radionice.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.