Računi klijenata Unikredit banke više puta meta napada hakera

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računi klijenata Unikredit banke više puta meta napada hakera

Hakeri su u dva napada tokom proteklih deset meseci pristupili podacima klijenata Unikredit banke, ugrozivši oko 400.000 italijanskih korisnika usluga, što je najozbiljniji sajber napad ikada koji je prijavio taj najveći italijanski kreditor.

Unikredit banka je saopštila da nije bilo ukradenih lozinki u napadima, koji su se prvo dogodili u septembru i oktobru prošle godine, a zatim ponovo u junu i julu ove godine, ali da je bilo pristupa ličnim i bankarskim podacima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Napadi su izvršeni preko eksternog komercijalnog partnera, koga Unikredit banka nije identifikovala. Takođe nije opisala kako su uljezi pristupili podacima, ni kada je postala svesna prvog upada prošle godine.

"Banka je odmah preduzela sve neophodne mere kako bi sprečila da se ponove takvi upadi", navodi se u saopštenju te finansijske institucije.

Akcije Unikredit banke su pale za oko 1,0 odsto neposredno po objavljivanju ove informacije. U jutarnjem trgovanju na Milanskoj berzi, vrednost akcije je dostigla 16,9 evra, što je pad od 0,6 odsto.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.