Pronađen otisak stopala dinosaurusa širok 1,2 metra

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen otisak stopala dinosaurusa širok 1,2 metra

Turistički vodič u Boliviji pronašao je otisak stopala dinosaurusa širok 1,2 metra.

Otisak, star 80 miliona godina, verovatno je pripadao mesožderu i predatoru abelisaurusu, jednoj od najvećih vrsta koja je ikada pronađena, kaže paleontolog Sebastijan Apesteguia koji je proučavao otkriće.

Otisak je pronašao turistički vodič na udaljenosti od oko 60 kilometara od grada Sucre u centralnoj Boliviji. Meko glineno tlo u blizini tog grada već je poznato po tragovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinosaurusa i ostacima skeleta abelisaurusa.

- Ovaj otisak je veći od bilo kojeg koji smo dosad pronašli u ovom području. To je rekordna veličina za dinosauruse mesoždere s kraja razdoblja krede u Jućnoj Americi - kaže Apesteguia.

Autor: Gardijan

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.