Prometeju nagrada Sajma za izdavački poduhvat godine

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prometeju nagrada Sajma za izdavački poduhvat godine

Novosadska izdavačka kuća "Prometej" je na novosadskom Salonu knjiga danas dobila nagradu za kapitalni dvotomni, Veliki englesko-srpski i srpsko-engleski rečnik autora Danka Šipke.

U konkurenciji za nagradu bilo je 48 naslova.

Rečnik je nepunih sedam godina vodio kao naučni projekat ugledni lingvistaDanko Šipka, redovni profesor na univerzitetu u SAD, sa grupom saradnika iz Amerike i Srbije. Urađen je najsavremenijim leksikografskim metodom, a rečnici u oba smera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obrađuju po više od 100.000 reči.

Nagrada "Laza Kostić" uručena je ovogodišnjem laureatu Vesni Kapor.

- Laza Kostić nas je rečju vodio izvan sfere stvarnosti, povezivao nepojamno sa realnim i uvek ostavljao prostora za naše uzlete izvan tela - rekla je spisateljica. Ona je objasnila da joj je nagrada značajna i zbog toga što je delo za koje je dobila priznanje na tragu Laze Kostića i njegovog poetskog izraza.

Specijalne nagrade žiri je dodelio Kolekciji Dela Stanislava Vinavera u 18 tomova čije nedavno objavljeno drugo kolo zaokružuje omaž jednom od najistaknutijih srpskih pesnika. Druga specijalna nagrada pripala je Srpskom nacionalnom savetu iz Crne Gore za ukupnu izdavačku produkciju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.