Prodekanka na tribini hvalila Šešelja

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodekanka na tribini hvalila Šešelja

Tamara Dobričanin, studentkinja prodekanka Pravnog fakulteta, prekršila je statut Univerziteta jer je na desetoj protestnoj večeri radikala najavljena kao studentkinja prodekanka i pod tom funkcijom je govorila.

STATUT - Ovim nastupom ona je prekršila član 13, stav 4 statuta Univerziteta u kojem jasno piše da su članovi univerzitetske akademske zajednice dužni da unutar univerziteta deluju politički neutralno, bez isticanja političkih stavova.

Tamara je pred >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << radikalima govorila da nije politički aktivna i da nije članica nijedne političke partije.

- Ja ovde govorim kao mlada osoba, šta za mene, za moje prijatelje, mlade ljude, studente znači, ili bi trebalo da znači, ime dr Vojislava Šešelja - rekla je tada Tamara, uz neprestano veličanje lika i dela lidera radikala. Snimak njenog govora postavljen je na Jutjubu, a i radikali su na svom sajtu napisali da je studentkinja prodekanka Pravnog bila jedan od govornika.

Ipak, ona smatra da statut Univerziteta nije prekršen. Nakon što smo je pozvali, u jednom od komentara na svom Fejsbuk profilu napisala je: “Ajde, skidajte me sa funkcije ako je statut prekršen, ahahahaha”.

Tamara Dobričanin | Foto: Srpska radikalna stranka

- Smatram da statut nije prekršen. Uradila bih to ponovo i uvek bih dala podršku čoveku koji je 12 godina protivpravno zatočen - kratko je rekla Tamara.

Tamara Dobričanin | Foto: Srpska radikalna stranka

Prema statutu, rektor i dekan staraju se o poštovanju političke neutralnosti unutar Univerziteta. Ranko Keča, dekan Pravnog fakulteta, kaže da je od nas saznao za govor studentkinje prodekanke.

- Zasad ne mogu ništa da komentarišem. Informisaću se detaljnije o tome, pa ću odlučiti da li ću i kakve mere preduzeti - rekao je Keča.

Igor Graić, predsednik Parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, kaže da je protiv mešanja politike na Univerzitetu.

- Studentski predstavnici treba više da se bave studentskim pitanjima. Trebalo bi sa više odgovornosti da razmisle da li će da se bave politikom ili studentskom politikom, što nije isto - kaže Graić.

Kršenje političke neutralnosti

STRANKE - Ovo nije prvi put da studentski predstavnici istupaju ispred političkih stranaka. Aprila prošle godine Boris Novaković, tadašnji predsednik Parlamenta UNS, govorio je na mitingu naprednjaka “Stop razbijanju Srbije”, a godinu dana pre njega, tadašnji student prorektor Goran Radić izabran za potpredsednika Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Studentkinja prodekanka na tribini radikala o Šešelju

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014

Dekan Pravnog fakulteta Ranko Keča izjavio je da će ispitati slučaj studentkinje prodekanke tog fakulteta Tamare Dobričanin koja je nedavno govorila na protestnim tribinama SRS-a...On je izjavio da ne bi za sada da komentariše ovaj slučaj, jer mora još da se informiše o detaljima i nakon toga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.