Preminuo pisac Majkl Her

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pisac Majkl Her

Pisac Majkl Her, koji je svojim romanom "Dispatches" (Depeše) predstavio razaranja Vijetnamskog rata, preminuo je posle duge bolesti u 76. godini, saopštio je danas njegov izdavač.

Bio je veliki poštovalac pisca Ernesta Hemingveja i, kao jedan od pripadnika "novog žurnalizma", zalagao se za primenu književnog stila i tehnike u tradicionalnom izveštavanju.

Njegova knjiga "Dispatches", objavljena 1977. godine, dve godine pošto su Sjedinjene Američke Države napustile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vijetnam, spada u obaveznu literaturu o ratu. "Ako mislite da ne želite da čitate više o Vijetnamu, grešite. Knjiga 'Dispatches' je izvan politike, retorike, pacifikacije, prebrojavanja tela...", rekao je književni kritičar Njujork tajmsa Džon Leonard kada je objavljena Herova knjiga.

Her je na početku karijere putovao i pisao za magazine pre nego što je 1967. godine ubedio urednika časopisa Eskvajer (Esquire) da otputuje u Vijetnam i piše mesečnu kolumnu. U Vijetnamu je ostao više od godinu dana, napisao nekoliko kolumni i prikupio materijal za knjigu.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Umro Majkl Her, pisac romana o ratu u Vijetnamu

Izvor: B92, 25.Jun.2016

Pisac Majkl Her, koji je svojim romanom "Dispatches" (Depeše) predstavio razaranja Vijetnamskog rata, preminuo je posle duge bolesti u 76. godini, saopštio je danas njegov izdavač...Her je rođen u Sirakjusu, u američkoj državi Njujork. Bio je veliki poštovalac pisca Ernesta Hemingveja, i kao jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.