Prelep smrdljivi cvet na Departmanu za biologiju

Izvor: Novine novosadske, 12.Mar.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelep smrdljivi cvet na Departmanu za biologiju

smrdljivi-cvet-pmf-foto RTVJedinstvena je lepota cveta koji se ovih dana razvio u saksiji na Departmanu za biologiju, ali se oko njega širi težak zadah trulećeg mesa (koji treba da privuče insekte).
“Posetite ga što pre i pogledajte, prilika je retka i jedinstvena, jer cveta svake sedme ili petnaeste godine i ne traje dugo”, poručuju sa novosadskog Univerziteta.
Kako se dalje navodi u saopštenju, gde god da cveta – prava je senzacija, potiče sa Sumatre, a na Depatman za biologiju je stigao pre dve godine od bivšeg studenta Igora Vučića, koji radi u berlinskom zoo vrtu.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procvetala “Zmijska palma” koja cveta svakih 7 ili 15 godina

Izvor: Telegraf.rs, 12.Mar.2013

Oko ovog retkog cveta koji potiče sa Sumatre, širi se težak zadah trulog mesa koji ima cilj da privuče insekte. Departman za biologiju ga je dobio na poklon od bivšeg studenta

Nastavak na Telegraf.rs...

Jedinstvena prilika: "Prelep smrdljivi cvet" u Novom Sadu

Izvor: NaDlanu.com, 13.Mar.2013, 02:33

Novosadski Prirodno-matematički fakultet (PMF) pozvao je u utorak gradjane da posete Departman za biologiju i da pogledaju "prelepi smrdljivi cvet", koji cveta veoma retko, a sada je procvetao na tom fakultetu... "Posetite što pre i pogledajte jedinstvenu lepotu cveta koji se ovih dana razvio u saksiji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.